26 април 2014 г.

Слънце и пролетна свежест

След почти едноседмичен дъждовен маратон, съботното слънце се пребори с облаците и се усмихна на хората. Аз пък се усмихнах на утрото и си пожелах един прекрасен ден.
И той наистина бе такъв...
С първата сватбена украса за тази година, която се събра в два курса до ресторант "Рубаят". Първият- кола, препълнена с хартиени пимпони, а вторият- с всичко останало: кофи с цветя, аранжировки, свещници, свещи, канапени панделки, покривки, дантели, статив, табло за настаняване на гостите, още дреболийки и двама пасажери с две кафета без кофеин.
Не бях украсявала ресторант "Рубаят". Поне не в този му вид. Спомних си далечната 2006-та, когато се казваше "Руски клуб" , аз имах честта да бъда кума / всъщност бяхме две куми- Поля, магьосницата на сватбени покани и моя милост-абсолютен ентусиаст в декорирането на всякакви неща и пространства :-)/ на сватбата на много близки приятели. Тогава от тавана на ресторанта висяха стотици сини жеравчета, направени от оригами. Отне ни около месец, за да ги сътворим-нарежем, нагънем и залепим на корда, над 4-ри часа, за да ги сложим и около 15-на минути, за да ги свалим. Изразходвахме един пакет хартия, в който мисля, че има 500 листа. Беше страхотна сватба-много весела и щура-като младоженците. За съжаление единият вече не е сред нас, но завинаги ще остане дълбоко в сърцата ни, там, където има едно запазено местенце само за него!

Но... стига толкова минало.
След основното му преобразяване преди няколко години, ресторант "Рубаят", сега е едно чудесно местенце...дори и за сватба!
Рустик стила, на който се спряхме с Еми и Христо, чудесно се вписваше в цялостната обстановка. Маргаритките в цветните аранжировки, сякаш разпръскваха слънчевите лъчи, за които всички бяхме зажаднели. Над дансинга закачливо пърхаха десетки цветни пимпони.
Масата на младоженците се разкрасяваше от разчорлени лалета и ароматни момини сълзи.
Всичко си дойде на мястото. И засия...за да отрази с пълна сила любовта, на която щеше да стане свидетел тази вечер!
















Булченски букет, бутониери- Нина Йотовска, бутик за цветя "Лизиантус"
Ресторант "Рубаят", гр. Пловдив
Сватбена декорация-идея и изпълнение- Вери Бери

7 април 2014 г.

Покана с дантелена нежност

Рядко правя покани.
Харесва ми, но не е силната ми страна.
Предпочитам да давам предложения и идеи, а някой друг да действа по тях :-)
В този случай обаче младоженците ми се довериха да направя сватбените им покани. А и честно казано отдавна ме сърбяха ръцете да сътворя подобни покани.
Темата на сватбената декорацията  е с винтидж излъчване-дантела, перли и любимото ми млечно ментово.
За това се спряхме на перлен картон с цвят на старо злато, ефирна дантела и малка перла за разкош. Всичко това обгърнато от ментова панделка.
Крайния резултат-вижте сами ;-)