26 май 2014 г.

Сватбени спомени в "Мемори"

Хората казват: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да се сбъдне!"
Така се случи и с моето искрено желание един ден да украся любим ресторант в Пловдив.
 "Мемори" е сгушен в оживения център на града, в непосредствена близост до пазара и непрестанния поток от коли/човек като чете това, че си помисли, че става въпрос за Ню Йорк, например :-)/
Ресторант "Мемори" не е сватбен ресторант. Изобщо. Той е прекрасно съчетание от много добра кухня, гъделичкащо елегантно обслужване, изкусителна селекция от вина и бих казала-нетипичен интериор, което го прави още по-привлекателен.
В първия момент, щом влезеш в ресторанта, ще си кажеш, че е много шарен и претрупан. Но ако поседиш малко, за да изпиеш чаша хубаво вино и да се насладиш с всички възможни сетива на безмилостно вкусното шоколадово суфле, което предлагат там, ще разбереш, че всеки детайл в интериора е много взискателно премерен и е на най-доброто място. И тази "шарения" всъщност те кара да се чувстваш уютно.
И хубавото на нашата сватбена украса бе, че се възползвахме изцяло от интериора, без да се опитваме да скрием и едно детайлче или кътче в него. Внесохме още повече топлина с много свещи. Омекотихме малко цветовете с нежни дантелени покривки на някои от масите. Ниски цветни декорации с хортензия, рози, лизиантуси и акация, бяха ароматния акцент на вечерта.
Един сватбен ден, в който имаше от всичко: и слънце, и буря, и проливен дъжд, и пак слънце, и сълзи от радост, и прегръдки, и усмивки, и целувки, и любов! Какво повече е нужно?!














Ресторант: "Мемори", гр. Пловдив
Снимки: Георги Вачев, www.georgivachev.com